Om het gebied tussen Halfweg en Sloterdijk-Centrum bereikbaar te houden, blijft de N200 tijdens de werkzaamheden met minimaal één rijstrook per rijrichting open. Ook de weg over de bruggen bij Sugar City blijft open. Naast de huidige bruggen bouwt Rijkswaterstaat eerst een nieuwe brug, die evenveel verkeer aankan als de weg over huidige twee bruggen. Pas als de nieuwe brug klaar is, gaan de oorspronkelijke bruggen dicht voor verkeer.

Hinder

Gemiddeld moeten weggebruikers rekening houden met een extra reistijd van zo’n twintig minuten . Tijdens pieken in de werkzaamheden kan dit meer zijn. Weggebruikers krijgen te maken met omleidingen en minder rijstroken op de N200. Een enkele keer  zijn zijwegen afgesloten die op de N200 uitkomen. Ook is het drukker op de omliggende hoofdwegen. Tijdens de werkzaamheden op het kruispunt N200-Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam is de overlast naar verwachting flink.

Omleidingen

Doorgaand verkeer leiden we om via de snelweg (A4, A5, A9 en A10). Lokaal verkeer leiden we om via het Amsterdamse hoofdwegennet (de S-wegen). Sluipverkeer gaan we zoveel mogelijk tegen. Hoe de omleidingen precies lopen, maken we in het najaar van 2017 bekend.

Foto: De werkzaamheden aan de Nieuwe N200 leveren anderhalf jaar lang hinder op. We doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Foto: De werkzaamheden aan de Nieuwe N200 leveren anderhalf jaar lang hinder op. We doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Mobiliteit

Tijdens de werkzaamheden willen we werknemers stimuleren om op een andere manier te reizen. Hiervoor zijn we in gesprek met BREIKERS, een  initiatief van werkgeversorganisaties ORAM en VNO-NCW, Metropoolregio Amsterdam. BREIKERS helpt bedrijven om hun medewerkers vertragingsvrij te laten reizen. BREIKERS is onderdeel van het programma Beter Benutten Metropoolregio Amsterdam.

Reisinformatie

We zorgen ervoor dat u tijdig weet welke hinder u kunt verwachten, zodat u daar rekening mee kunt houden. Via onder meer deze website, Facebook en Twitter houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daar publiceren we ook kaarten van de actuele afsluitingen met bijbehorende omleidingen. Via de sociale media kunt u ook uw vragen kwijt over  bereikbaarheid. Actuele reisinformatie vindt u onder meer via Google Maps, de ANWB en de VID.