Deelnemers aan het fietsprogramma Go Velo kunnen vanaf nu sparen voor een donatie aan de Margrietschool. Om de actie af te trappen, kregen ouders woensdagochtend een kop koffie aangeboden op het schoolplein van de basisschool in Halfweg. Het Go Velo-promoteam was aanwezig om de ouders te informeren over de actie.


Het fietsprogramma Go Velo is opgezet om mensen te motiveren over te stappen van de auto op de fiets. De wegwerkzaamheden aan de N200 tussen Amsterdam en Halfweg zorgen voor extra drukte op de weg. De projectorganisatie van De Nieuwe N200 adviseert daarom de fiets te pakken.

Beloning voor iedere fietskilometer met Go Velo

Weggebruikers van de N200 die de fiets pakken in plaats van de auto, kunnen zich aanmelden voor Go Velo. De Go Velo-app houdt de gefietste kilometers bij en motiveert om regelmatig met de fiets te gaan. Voor iedere gefietste kilometer ontvangen deelnemers een punt. Punten kunnen ingewisseld worden in de webshop voor producten, donaties aan een goed doel of acties van lokale ondernemers.

Sparen voor de Margrietschool

In de app kunnen deelnemers vanaf nu punten inwisselen voor een donatie aan de Margrietschool. Met deze donatie wil de Margrietschool de Mindset Movers ToolKid kopen. Mindset Movers wil kinderen op school beter laten leren door middel van sport en spel. De ToolKid is een doos vol actieve opdrachten die de school kan gebruiken tijdens de les of pauze. Nadine Duymaer van Twist, directeur van de Margrietschool: “Wij stimuleren onze ouders en kinderen graag om de fiets te pakken. Als we met deze donatie de ToolKid kunnen kopen om onze kinderen nog meer te laten bewegen, is dat dus win-win!”

Aanmelden voor het fietsprogramma kan via www.denieuwen200.nl/fiets. Deelname is gratis.

Op woensdag 3 april kregen ouders op het schoolplein van de Margrietschool een kop koffie aangeboden.